Home · Machine Onderdelen · Plasticeer cilinders

Plastificeer Cilinders

Wij hebben de mogelijkheid plasticeercilinders te maken voor rubber en thermoplast verwerking, maar ook duroplastcilinders en cilinders voor enkelschroef extruders.Algemeen

Cilinders kunnen worden gemaakt uit verschillende soorten metaal. Bij het spuitgieten en bij het extruderen van voornamelijk ongevulde materialen, wordt vaak een cilinder toegepast die enkel aan de oppervlakte is gehard (genitreerde cilinder). Bij het spuitgieten van de zogenaamde technische thermoplasten (bv. ABS, PC, PA, POM & PMMA) en gevulde thermoplasten (glas, mineralen of andere vulstoffen) is een bimetalen cilinder aan te bevelen. Wij hebben de mogelijkheid plasticeercilinders te maken voor rubber en thermoplast verwerking, maar ook duroplastcilinders en cilinders voor enkelschroef extruders.

Genitreerde of oppervlaktegeharde cilinders

Deze cilinders zijn meestal gemaakt uit onze werkstof 1.2379 en worden extra genitreerd (langere tijd). Zoals vermeldt, te gebruiken bij niet gevulde materialen (polyolefins). De grotere (> Ø100 mm) diameters worden ook vaak gemaakt van deze staalsoorten.

Bimetalen cilinders

De bimetalen cilinders worden gemaakt van materiaal afkomstig van diverse bimetaalleveranciers. De "bimetalen cilinder" is vele malen slijtvaster en corrosiebestendiger dan de "genitreerde cilinder". Ook in de bimetalen cilinders hebben wij keuze wat betreft de slijtvastheid en corrosievastheid, afhankelijk van uw proces en materiaal.
Als er materialen worden verwerkt die een (extreem) hoge slijtage en/of corrosie veroorzaken in de cilinder is het ook nog mogelijk om een HIP cilinder te gebruiken.

Download hier de productinformatie.

ETP Plastics Hardenberg

Social Media

 

ETP Plastics op Twitter ETP Plastics op Facebook Bekijk video's op ons YouTube kanaal ETP Plastics op Google+ ETP Plastics op Instagram 

Direct Contact

Tel.: (0523) 712 402

Email: info@etpplastics.nl

Adresgegevens:

ETP Plastics B.V.

Postbus 105
7770 AC Hardenberg 

 

zie ook: contactgegevens