Home · Antistatische behandelingen · Static Control

Antistatische masterbatch

Folie extrusieINLEIDING:

Elektrostatische ladingen worden meestal veroorzaakt door wrijving (tribo-elektrisch effect) of door inductie. Zij veroorzaken negatieve effecten zoals: stof, slechte behandeling, elektrische ontlading, vonken.
Ze kunnen worden geëlimineerd met elektrostatische bars (zonder enig blijvend resultaat), of met chemicaliën (met blijvend resultaat) door middel van migrerende agentia in het hars en op het oppervlak (deze additieven maken gebruik van de luchtvochtigheid van de omgeving om de oppervlakteweerstand van het behandelde materiaal te verminderen van 1016 tot 1010/12 ohms, waarbij elke cumulatie van de lading wordt vermeden (de lading verdwijnt onmiddellijk voor aanwas ontstaat)), of door het toevoegen van geleidende materialen in het hars, zoals koolstof of metaal (deze behandelingen zijn moeilijk uit te voeren, maar bieden de mogelijkheid om een zeer laag weerstandsvermogen van 105/6 te verkrijgen, onafhankelijk van de luchtvochtigheid van de omgeving).

Lees verder

ETP Plastics Hardenberg

Social Media

 

ETP Plastics op Twitter ETP Plastics op Facebook Bekijk video's op ons YouTube kanaal ETP Plastics op Google+ ETP Plastics op Instagram 

Direct Contact

Tel.: (0523) 712 402

Email: info@etpplastics.nl

Adresgegevens:

ETP Plastics B.V.

Postbus 105
7770 AC Hardenberg 

 

zie ook: contactgegevens